Podmínky malosériové výroby sportovní a fitness výživy, doplňků stravy, redukčních diet

13.11.2014 20:47

Bližší podrobnosti malosériové výroby sportovní a fitness výživy, doplňků stravy, redukčních diet, proteinů, iontových nápojů, vitamínů, minerálních látek, rostlinných extraktů atd.

Distributorům, sportovním organizacím, fitcentrům i jiným subjektům nabízíme možnost zakázkové výroby doplňků stravy nebo potravin pro zvláštní výživu s jejich etiketami (private labels).

Obecné vlastnosti produktů malosériové výroby sportovní a fitness výživy, doplňků stravy, redukčních diet, proteinů, iontových nápojů, vitamínů, minerálních látek, rostlinných extraktů atd.:

Výrobky splňují všechny legislativní náležitosti, jejich distribuce je principálně ihned možná v rámci ČR a EU (některé země mohou mít legislativní odchylky, nutno předem prověřit).

Etikety produktů malosériové výroby sportovní a fitness výživy, doplňků stravy, redukčních diet, proteinů, iontových nápojů, vitamínů, minerálních látek, rostlinných extraktů atd.:

Jedním z velkých problémů jsou etikety na obalu. Pokud si necháte dělat etikety v tiskařské firmě, minimální požadavek je několik set kusů, které může být ovšem problém prodat v době trvanlivosti výrobku, případně platnosti textu etikety. Další nevýhodou takovýchto etiket je to, že veškeré návrhy a podklady obvykle (pokud jim neřeknete) zpracují ve formátu PDF, tedy bez možnosti dalších úprav, a jakoukoliv další změnu si nechají tvrdě zaplatit. Přitom je nutno mít na zřeteli, že v potravinářské legislativě dochází prakticky každý rok ke změnám, které vedou k nutnosti oprav textu a někdy i celkového vzhledu etiket. Výhodou těchto etiket od tiskařských firem je nižší cena při vyšším nákladu a to, že zákazník může požadovat etikety s vysokým leskem dodatečně lakované, což tiskařské firmy dokážou. Rizikem těchto lakovaných etiket je, že v důsledku zvýšené pružnosti dané lakem se mohou časem odlepovat.

Nabízíme tu možnost, že etikety budeme průběžně zajišťovat vlastním tiskem za těchto podmínek:

1/ Pro zpracování etikety si zákazník dodá základní grafiku (nebo obrázek) ve formátu JPEG, případně se základním textem, podle našich textových podkladů, podrobnosti se dojednávají již podle jednotlivých výrobků. Ostatní texty již na etiketu doplníme a dojednáme celkový vzhled etikety.

2/ Použitý papír je bílý kancelářský ve slušnější kvalitě, výsledný tisk je potom lesklý, pro laické hodnocení plně vyhovující.

3/ Je možno použít i náročnější tiskové médium (etikety kovového vzhledu nebo plastové). V tom případě je nutno sjednat další podmínky.

4/ Počet etiket může být libovolný, je násobkem počtu etiket na použitém tiskovém formátu, upravuje se podle velikosti šarže.

5/ Na etiketě je podle šarže vytištěn i datum minimální trvanlivosti, nemusí se tedy dodatečně dotiskovat, ale také s ním nelze manipulovat.

6/ Text etiket lze kdykoliv snadno opravit podle potřeby pro každou další šarži, například pokud se změní legislativa. Tyto opravy textu jsou v celkové ceně výrobku a neúčtují se dodatečně.

Obaly produktů malosériové výroby sportovní a fitness výživy, doplňků stravy, redukčních diet, proteinů, iontových nápojů, vitamínů, minerálních látek, rostlinných extraktů atd.:

Obaly jsou dalším problémem, podobně jako etikety. Obvykle nelze zajistit kdejaké obaly, jaké si klient představuje. Důvodem je to, že nemusejí být skladem v ČR, požadovaný rozměr a vzhled se hůře shání a minimální odběr je jedna paleta nebo jiné vysoké výrobcem stanovené množství, nehledě na obvykle delší dodací lhůtu několik týdnů a platbu předem.

1/ Standardně nabízíme pro náročnější výrobky plastové dózy bílé, certifikováno pro farmaceutickou i potravinářskou výrobu, vstupní hrdlo 85 mm.

2/ Pro levnější typy produktů nabízíme plastová vědra s víčkem, bílá (nebo transparentní), s potravinářskou certifikací.

3/ Pro tekuté produkty lze nabídnou plastové HDPE láhve 500 ml.

Tyto tři typy obalů mají doklad od dodavatele, že do plastu nejsou přidávány bisfenyly.

4/ Pokud klient požaduje jiné obaly než výše uvedené, obvykle si je dodává z vlastních zdrojů (vyjde jej to i levněji). Podle typu uzávěru u obalů dodávaných klientem si vyhrazujeme možnost dalšího jednání nebo odmítnutí navrženého obalu. V rámci vlastních obalů od klienta je třeba ještě upozornit na nutnost tzv. skupinových obalů, neboli kartonů, do nich jsou dózy vloženy. Pro některé typy obalů se pracně hledají a je nutno je rovněž zakázkově objednat.

Kromě toho můžeme nabídnout i obaly v černé barvě, informaci o dostupných velikostech zašleme na požádání.

Obsah obalu

Velikost šarže a receptura ovlivňují nejmenší množstevní odběr. U tablet je nejmenší množstevní odběr pro tablety s originální recepturou pro klienta 10 tisíc ks tablet (tedy například 100 dóz po 100 tabletách). Pokud použije shodnou recepturu s našimi produkty, odběr může být libovolný, pouze je potřeba sjednotit odběry podle výroby. V případě práškových produktů odběr může být prakticky libovolný, v případě plnění tobolek nejméně 500 tobolek jednorázově. U všech nových zakázkových produktů je nutno počítat s tím, že v některých případech výrobu nelze realizovat z důvodu nevhodných vlastností některé suroviny požadované klientem.

 

Kromě toho doporučujeme prostudovat text Služby pro potravináře a distributory